در ابتدا و شروع هر بحث و گفتگو نويسنده به سراغ تعاريف ابتدايي در خصوص موضوع مورد بحث خواهد رفت , لذا بنده حقير نيز به پاس پيروي از اين ميراث و سنت به سراغ تعريف اول يعني مقوله چاپ مي روم.با کمي جستجو در گوگل و نوشتن کلمه چاپ در قسمت جستجو, سريعا با صفحه wikipedia مواجه خواهيد شد که نوشته:
واژه? چاپ و صورت قديميتر آن «چهاپ» را برگرفته از واژه? مغولي چاو دانستهاند که به معناي «فشردن سطحي بر سطح ديگر» است. همچنين «چاپ» در تُرکي به معني کوبيدن و يا حرکت مداوم همراه با کوبش است. چاپ در لغت بهمعناي نقش، اثر، مُهر و نشان آمده است و در متون مختلف کلمات طبع، باسمه، و تافت بهعنوان مترادف آن بهکار رفته است.
البته لازم به ذکر است که نام گروه چاپي ما برگرفته از کلمه "چهاپ" يا به شکل هندي آن "چهاپه" گرفته شده است.حال بطور خلاصه حرفه چاپ و تبليغات يکي از مشاغل خدماتي مي باشد که بسته به نياز مشتري اقدام به تهيه و چاپ محصولات چاپي که از پيش تهيه و آماده شده است مي نمايم.البته اين تعريف از حرفه چاپ که بنده به اختصار توضيح داده ام و خواهم داد کاملا با حرفه کانون هاي چاپ و تبليغات ديگر متمايز و متفاوت است. از ساده ترين و کم هزينه ترين روش هاي چاپ و تکنولوژي هاي چاپ مورد استفاده در اين مدل از حرفه چاپ و هداياي تبليغاتي روي سطوح گوناگون مي توان به چاپ "سابليميشن" يا "حرارتي" يا در آخر چاپ "ترنسفر" اشاره کرد.
چاپ به روش سابليميشن چيست؟
چاپ به روش سابليميشن يا تصعيد رنگ يکي از روش هاي چاپ تصاوير بر روي سطوح گوناگون است.در اين روش از چاپ رنگ بر اثر حرارت و فشار از حالت جامد بدون گذر از حالت مايع به گاز تبديل شده و در اين حالت بر روي سطح مورد نظر افشانده مي شود.با استفاده از اين روش امکان چاپ هر نوع عکس با هر درجه رنگي و بصورت براق (بر خلاف چاپ گر هاي جوهر افشان) امکان پذير مي باشد.رايج ترين نوع رنگ هاي سابليميشن در دماي 350 درجه فارنهايت براي چاپ فعال و تصعيد مي شوند.يکي از مزيت هاي اين نوع از چاپ خشک بودن بخش چاپ شده مي باشد که پس از اتمام کار چاپ سطح چاپ شده قابل لمس شدن مي باشد.
در روش چاپ حرارتي چه سطوحي قابل چاپ هستند؟
بطور کلي در تکنولوژِي چاپ به روش سابليميشن يا چاپ حرارتي امکان چاپ بر روي اجسام مسطح گوناگون امکان پذير است به شرط آنکه سطح روي اين اجسام با مواد پليمري جذب کننده رنگ سابليميشن از قبل پوشيده شده باشد. به ماده مورد استفاده براي چاپ پذيري ماده کتينگ گفته مي شود يا بصورت کلي پروسه کتينگ کردن شناخته مي شود. مواد کتينيگ در سطح غير صنعتي و براي استفاده بصورت شخصي بصورت اسپري توسط شرکت هاي مختلف فعال در زمينه چاپ در دسترس عموم هست و امکان خريد اين محصول وجود دارد.براي استفاده مواد کتينگ در سطح صنعتي و براي توليد حتما نياز به داشتن يک سوله , دستگاه پيستولت و مواد کتينگ با کيفيت بالا,کوره آزمايشگاهي و همچنين از همه مهم تجربه علمي و عملي در اين زمينه کاملا لازم و موم است و انجام اين کار به هيچ عنوان پيشنهاد نمي شود به اين دليل که تجربه نشان داده است که حتي شرکت هاي معدود در زمينه کتينگ بر روي سطوح مختلف با سال ها تجربه هنوز در اين عمر با مشکلاتي فراواني روبه رو هستند , لذا بيشتر مواد خام سابليميشن بصورت واردات وارد کشور مي شوند.
ليست مواد خام سابليميشن قابل چاپ کدام اند؟
بصورت کلي محصولات خام موجود در بازاز چاپ سابليميشن را مي توان به شرح زير نام برد :
1_انواع ليوان سراميکي در رنگ ها و طرح هاي متنوع (فقط وارداتي)
2_انواع فنجان و نعلبکي و قندان (هم وارداتي هم کتينگ داخلي)
3_انواع پدموس هاي تبليغاتي (هم وارداتي هم کتينگ داخلي)
4_انواع بشقاب و پيش دستي (کتينگ داخلي)
5_انواع پازلي هاي بازي چند تکه (فقط وارداتي)
6_انواع قابل موبايل (فقط وارداتي)
7-انواع آلومينيوم مستعطيل (هم وارداتي هم کتينگ داخلي)
8-انواع تخته شاسي عکس (کتينگ داخلي)
9-انواع جا کليدي (فقط وارداتي)
10-انواع تيشرت در رنگ ها و طرح هاي متنوع (توليد داخل)
و محصولات گوناگون ديگر که هم بصورت وارداتي و هم توليد داخل مي باشند.
در پست هاي بعدي چگونگي راه اندازي کسب و کار چاپ و تبليغات رو به اختصار معرفي خواهيم کرد.
منبع:
چاپ به روش سابليميشن چيست : چهاپه
http://www.chehape.ir/blog/Sublimation%20Printing.html
درباره این سایت